Over mij

Ingrid RuijterIk ben Ingrid Ruijter en geef sinds 2004 bijles wiskunde en rekenen. Na de middelbare school heb ik ontwikkelingspsychologie gestudeerd in Amsterdam. Tijdens deze studie kreeg ik steeds meer interesse in de automatisering en heb ik 15 jaar als programmeur gewerkt bij diverse bedrijven.

Alhoewel ik 15 jaar lang met plezier programmeur ben geweest, miste ik toch iets. In Remedial Teaching zag ik de perfecte combinatie van (ontwikkelings)psychologie en mijn passie voor de exacte vakken. In 2002 ben ik dan ook begonnen met de opleiding Remedial Teaching Basisonderwijs aan Fontys Hogeschool in Amsterdam. Deze opleiding heb ik afgerond met als specialisatie rekenen.
In 2003 ben ik met mijn gezin verhuisd naar Sittard en met heel veel plezier en enthousiasme bijles gaan geven bij het bureau de Bijles in Einighausen. Daarnaast heb ik succesvol de studie Remedial Teaching Voortgezet Onderwijs met als specialisatie wiskunde gevolgd bij de Fontys in Sittard en vervolgens ook de lerarenopleiding wiskunde bij dezelfde instelling.

Met ingang van 2015 heb ik besloten om zelfstandig verder te gaan met het geven van bijles wiskunde. Ik vind het een uitdaging om een leerling te helpen met wiskunde. Mijn sterke punten zijn dat ik tijdens de les goed kijk waar de leerling op vastloopt, ik ben geduldig, kan goed uitleggen en heb een rustige uitstraling. De ervaring van de afgelopen jaren leert dat de bijles vrijwel altijd resulteert in dat de leerling meer zelfvertrouwen krijgt en daardoor beter gaat presteren.